0 comentaris

Estem llegint: Libro de las catástrofes, de Raúl Alonso

Hui comencem, per primera vegada a llegir i escoltar poesia en el Club de Lectura. Estem llegint el llibre, Libro de las catástrofes, del poeta cordobès Raúl Alonso, publicat per DVD Ediciones. Aquesta vesprada, a més, ens visitarà l'autor i podrem gaudir d'una lectura poètica.

El llibre està guardonat amb el I Premio de Poesía Joven Radio 3.

Ley de los símbolos
(Raúl Alonso)

Los símbolos seran develación.
Todos los seres son una verdad.

7 comentaris

Estem llegint: Chocolate con veneno, de Desiderio Vaquerizo

Estem llegint la novel·la de Desiderio Vaquerizo, Chocolate con veneno, de l'editorial Berenice.

Us recordem que hui, 26 d'abril, tenim reunió del Club de Lectura a la Biblioteca de Cocentaina, de 4 a 5 de la vesprada.

4 comentaris

Hem llegit: "En tierras bajas" d'Herta Müller


Herta Müller. En tierras bajas. Madrid: Punto de Lectura, 2009

Hem llegit la primera obra escrita per la premi Nobel de Literatura 2009, Herta Müller. L'obra descriu, des de la perspectiva d'una xiqueta -l'autora-, la crua brutalitat dins de l'ambient familiar en un suposat idíl·lic poblet romanès en l'época de la dictadura de Ceaucescu. Entre la realitat i l'imaginari de la xiqueta van succeint-se escenes que ens mostren una repressió permanent, una incomunicació total, un món rural on es pateix; però sobretot un món on el paper de la dona és de total submissió, està a l'últim graó de l'escala social.

La narració no segueix un fil conductor, més bé va botant pels records de la xiqueta. Tot fet des d'una certa distància d'adult, sense implicació emocional de rebel·lió i possible venjança. Escrit amb una prosa lírica en la que van succeint-se diferents imatges. Una lectura difícil que necessita una relectura del llibre.

En ha agradat la crítica que fa Eduardo Laporte sobre el llibre i compartim les seues opinions. Dins de totes les obres que ens hem llegit al llarg de diferents anys del Club de Lectura trobem que aquesta és la més original, diferent i especialment carregada de dolor de totes les que hem llegit.

La continua cruesa de les escenes que va narrant ha fet que les lectores del club hagin sentit un cert rebuig pel contingut de la narració i un cert desconcert per la forma en que aquesta s'exposa. La lectura no ens ha deixat indiferents.

Com hem comentat abans, penso que necessita més d'una lectura.

2 comentaris

Sessió del Club de Lectura i celebració del Dia de la Dona


Hui, 8 de març, és el Dia de la Dona. Tenim sessió del Club de Lectura a la Biblioteca i, a més, repartiment dels marca-pàgines especial que la biblioteca de Cocentaina edita per a celebrar-ho sota el lema de "Dona, lectura i art". Huit marca-pàgines amb huit imatges diferents de dones llegint de diferents artistes, clàssics i actuals.

Podeu veure com ho celebrem, també, als altres blogs que la Biblioteca de Cocentaina edita:

-Poesia Infantil i Juvenil: Poemes de dones
-Pinzellades al món: Dona, lectura i art

Bona lectura i feliç Dia de la Dona els 365 dies de 2010.

4 comentaris

Estem llegint: La hija del caníbal, de Rosa Montero

En aquests moments estem llegint l'obra de Rosa Montero, La hija del Canibal, de l'editorial Espasa.

1 comentaris

Presentació del Club de Lectura "Pas a Pas" de Cocentaina


Encetem aquest espai en la web. Volem que les nostres lectures i comentaris s'enlairen per tota la xarxa i que amb els vostres comentaris cibercompartim. El nom del nostre Club de Lectura és Pas a Pas, així que donem un pas més i botem a internet. L'objectiu de donar aquest pas és compartir amb més gent les nostres lectures i comentaris i que els propis participants fagin ús de les noves tecnologies i les apliquen a la xarxa social.

Fa ja més de dèu anys que estem reunint-se a la Biblioteca de Cocentaina i hem llegit un grapat de llibres. És curiós que quasi tots els components del grup som dones, però aquests darrers anys s'han afegit alguns homes, el que ens agrada molt.

El club està coordinat per Carme Insa (directora de la FEPA Beniassent de Cocentaina) i per M. Dolores Insa Ribelles (directora de la Biblioteca Municipal de Cocentaina). És reunim dos dilluns al mes, de 4 a 5 hores de la vesprada, en la pròpia biblioteca. La lectura dels llibres és gratuïta.

Ara som unes vint persones participants, però al llarg de tot l'any podeu afegir-se al Club de Lectura. Tan sols cal que passeu per la biblioteca i ens deixeu les vostres dades personals.

Us esperem! Les nostres portes sempre estan obertes per als lectors i lectores.